-

1799Kč
U příležitosti 20. výročí své existence vybrala společnost Rum Nation jedny z nejlepších, nejsladších sudů vynikajícího guatemalského rumu. Vyrábí se z melasy cukrové třtiny na kolonovém destilačním zařízení, načež je po dobu minimálně 4 let stařen v tropických podmínkách okolí řeky Hondo, v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál původně bourbon. Tajemství jeho výrazné, bohaté chuti tkví ve druhém zrání, které probíhá po dobu 16 měsíců v chladnějším italském prostředí, v sudech po sherry oloroso a Pedro Ximénez. Ty rumu dodají další vrstvu komplexnosti společně s vinnými a ovocnými tóny, které umocní jeho přirozenou sladkost a chuť vanilky a rozinek. Limitovaná edice lahodně sladkého rumu Guatemala XO s náznaky medu a ořechů je dodávána v elegantní láhvi.
-

2300Kč
Společnost Rum Nation vybírá ty nejkvalitnější místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Blend stvořený odborníky v nejlepší panamské destilerii. Rum Nation Panama 21 Y.O. se vyrábí z melasy z cukrové třtiny na destilační koloně a v Panamě zraje po dobu minimálně 21 let, a to v sudech po bourbonu, po sherry a po brandy. Blend obsahuje velký podíl ještě starších rumů, jenž dodávají charakter a komplexitu. Přesné složení je výsledkem mnoha let tradice a experimentů. Jde o skvělý rum španělského typu, elegantní, sladký, s hlubokou a komplexní chutí a patrným vlivem sudů, ve kterých zrál. Aroma: hluboké a temné, s výrazným vlivem cukrové třtiny a dotekem vinných tónů, které dodávají sudy po sherry a brandy Chuť: plná, s výraznými tóny cukrové třtiny, esterů a intenzivními nasládlými tóny datlí, rozinek, medu a čokolády a aromatickými tóny medicinských bylin, chininu, bergamotu, černého čaje a kávy. Závěr: zintenzivňují se kořeněné tóny, zejména skořice a…
-

1140Kč
Rum Nation vybírá ty nejlepší místní rumy, které nejlépe vystihují charakter rumů z daných oblastí. Jde o mladé i starší rumy, které většinou následně prochází dvojím zráním. První zrání probíhá v tropických klimatech, odkud rumy pochází, a jde o intenzivní proces. Následně se rum převáží do Evropy, kde probíhá druhé zrání. Tady lze pomocí velikosti sudů, do kterých se rum ukládá, kontrolovat, zda má rum přebírat další vlastnosti ze sudu nebo zda má jen odpočívat, aby se jeho chuť ustálila. V Lambayeque, oblasti na severu Peru, je rum klasického španělského typu vyráběn stále naprosto stejně jako v první polovině 20. století, kdy byla zdejší destilerie založená: melasa se získává ze zralé cukrové třtiny pěstované v neobyčejně úrodné půdě a klimatu, používají se klasické skotské destilační kolony, staření podobné metodě solera probíhá v sudech různých druhů, blendování se drží nadčasového receptu. Tento sladký peruánský rum s tóny fíků a datlí si zároveň díky svému mládí…
End of content
End of content